Osta isännöintiä

Etsitkö osaavaa ja motivoitunutta isännöitsijää? Jätä meille tarjouspyyntö. Tarjouspyyntö ei vielä sido sinua mihinkään, mutta mahdollistaa uuden alun.

Jätä tarjouspyyntö

Olemme koostaneet isännöinnin ostoprosessin oppaaksi, jonka avulla taloyhtiöllä on paremmat mahdollisuudet onnistua isännöinnin ostamisessa. Seuraavassa on käyty läpi otsikkoja ja otteita oppaasta. Alla olevat otteet eivät vielä riitä koko prosessin onnistuneeseen läpivientiin. Koko oppaan voitte tilata tämän sivun lopussa olevalla tilauslomakkeella. Toivotamme teille antoisia hetkiä oppaan parissa.

 

Tehtävä 1: Tarvekartoitus

Mitä isännöintipalveluiden tarvekartoitukseen kuuluu? Mitä kartoituksessa pitää ottaa huomioon ja mitä on hyvä kirjata tässä vaiheessa muistiin. Tilaa oppaamme ja lue, mitä tarvekartoitus käytännössä on.

Tehtävä 2: Kartoita isännöintipalveluiden tarjoajat

Seuraavaksi hallituksen tulisi yhteisesti päättää kenelle tarjouspyynnöt lähetetään. Selvitä alueen potentiaaliset toimijat, kysele suosituksia ja selvitä taustoja.

Tehtävä 3: Tarjouspyyntö ja sen lähettäminen

Kun teette tarjouspyyntöä isännöinnistä, pyrkikää avaamaan taloyhtiönne tilanne tarjouspyyntöön mahdollisimman hyvin. Myös odotukset isännöinniltä kannattaa tuoda jo tarjouspyynnössä esille. Näin isännöitsijätoimisto osaa tarjota teille parhaiten sopivaa palveluratkaisua ja isännöitsijää.

Tehtävä 4: Tarjousten analysointi

Kun tarjoukset on saatu, on aika analysoida kandidaatit uuden isännöintipalvelun tarjoajaksi. Tästäkin löydät lisätietoja oppaasta. Oppaan tilauslomake löytyy sivun lopusta.

Tehtävä 5: Tapaa parhaat palveluntuottajat

Sopikaa parhaiksi valikoituneiden tarjoajien kanssa tapaamiset ja haastatelkaa isännöitsijäkandidaattinne. Käykää tapaamisessa läpi taloyhtiönne tilanne ja arvioikaa, miten kunkin tarjoajan osaaminen vastaisi tarpeitanne.

Tehtävä 6: Varmista sopimuksen sisältö

Kun vaihtoehdot on selvitetty ja avoimiin asioihin saatu vastaus, on aika ryhtyä päätöksentekoon. Isännöitsijän valinta kuuluu lain mukaan hallituksen tehtäviin.

Tehtävä 7: Sopimuksen allekirjoittaminen

Hallituksen perehdyttyä sopimukseen ja päätettyä isännöitsijästä, se valtuuttaa joukostaan jonkun allekirjoittamaan uuden isännöintisopimuksen. Monesti tämän kunnian saa puheenjohtaja.

Tehtävä 8: Vanhan sopimuksen irtisanominen

Kun uusi sopimus on allekirjoitettu, voidaan vanha sopimus irtisanoa. Oppaamme antaa tähänkin hyvät vinkit.

Tehtävä 9: Varmista siirron onnistuminen

Uusi isännöitsijä pyytää jo ennen oman sopimuksen alkamista perustiedot vanhalta isännöitsijältä. Kun tiedot on toimitettu hyvissä ajoin, voidaan varmistua, että isännöinti jatkuu katkotta uuden isännöitsijän kanssa. Oppaassamme on kerrottu lisää, miten siirron onnistuminen varmistetaan.

Tehtävä 10: Käytänteiden varmistaminen

Kun siirtoajankohta on ohitettu, hallituksen on hyvä käydä läpi tiettyjä asioita läpi kokouksessaan. Lue niistä lisää oppaastamme.

Lataa Näin ostan isännöintiä -opas